Det händer något varje dag

Vilken rubrik, det är klart att det händer något varje dag. I en personlig blogg gäller det att bekänna vad som ”för mig” står högt på listan, idag, imorgon, i veckan.

Idag är det frigivningen av de två journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson.

På det lokala planet är det lokaltidningen TTELA som ställer en fråga rakt ut i luften: ”Är du nöjd med politikerna i Vänersborg?” En blick på sidan där inkommande kommentarer redovisas väcker vissa förhoppningar. Det känns gott när insändare höjer sig ett snäpp och bidrar med konstruktiva tankar. Tidningen samtalar på tisdag med tre ledande politiker, det har gått två sedan valet 2010 och det återstår två år till valet 2014. Vill du gissa vilka politiker TTELA vill tala med? Erkänn att du hade fel när du nu läser att det är Gunnar Lidell (M), Marie Dahlin (S) och James Bucci (V).

Sedan onsdag – då riktar jag mina blickar mot tyska nyhetskanaler och följer tyska radiostationer. Författningsdomstolen i Karlsruhe kommer med ett preliminärt besked: Har det tyska parlamentet brutit mot författningen vid några av sina stora Euro-räddningsbeslut? Det svaret är det många som väntar på.

Torsdag är den en regional nyhet som är av tämligen stor vikt. Trafikverket lägger fram tågplanen – hur blir det nu med pendeln ner till Göteborg? Dubbelspåret mellan Öxnered och Göteborg lär vara klart, men kan Göteborgs Central ta emot alla tåg?

På fredag borde handlingarna inför nästa kommunfullmäktige vara ute – där finns åtminstone en fråga där vi med spänning inväntar debatten i sessionssalen. Det lär bli god publikanslutning också, temat för kvällen är nästan identiskt med TTELA:s fråga: ”Är du nöjd med politikerna i Vänersborg?” Jag anar att publiken kommer att säga: Javisst, med några! Visst vore det bra om kommunfullmäktige kan besluta på annat sätt än majoriteten av kommunstyrelsen föreslår. Kan det hända?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.