Fullmäktige finns inte på en öde ö

Var ett bra fullmäktigemöte igår, ett antal klargörande inlägg har nu visat var ansvaret ligger för utgifter som samlas på kontot för försörjningsstödet. Beskrivs också på ett korrekt sätt i lokaltidningen.

Men även andra punkter visar att ärenden på fullmäktiges bord kopplas direkt till annat som sker i samhället. Det gäller i högsta grad frågan om samspelet mellan stat och kommun på klimatpolitikens område. Även om kommunstyrelsens ordförande argumenterade på annat sätt från talarstolen, är jag dock ganska övertygad om att han vet att han uttalade sig på någon punkt mot bättre vetande.

Adam Frändelids motion fick bifall, bra att ingen protesterar mot att Vänersborgs kommun vill ge adekvat service för familjer som behöver barnomsorg på obekväm arbetstid. Frågan behandlas också i riksdagen, ta del av diskussionen som pågår i ett pressmeddelande som kom idag.

Samma sak gäller för interpellationsfrågan jag riktar till ordföranden i gymnasienämnden. När Henrik Josten svarar i slutet på maj hoppas jag att han har inhämtat aktuell information. Frågan berörs på sätt och vis också i riksdagens utbildningsutskott just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.