Vem hade väntat sig annat?

Första sidans nyheter ”Arbeten på Ursand saknar tillstånd”. TTELA har vetat om vad som sker på Ursand i flera veckor. Alla visste det.

Det har ställts frågor på byggnadsnämnden och barn- och ungdomsnämnden, det har ställts frågor i kommunstyrelsen, det finns sedan en månad tillbaka en fråga i kommunfullmäktige.

I måndags skrev min partikollega James Bucci sin blogg ”Varför privatiserar du vår strand Bert?”

En pliktskyldig artikel i den lokala tidningen. ”Problemet är bara att man inte har alla tillstånd som krävs för att sätta igång.” ”Det här är olyckligt. Jag hade förklarat vilka regler som gäller”, säger stadsarkitekt Magnus Wångblad.

Det var andra toner när det gällde enstaka objekt vid Vänern, fast en mil längre norrut. Helt andra toner! Men det var inte Bert Karlsson det gällde.

För en månad sedan skrev jag ”Lyssnade på Bert Karlsson”. Helt öppet valde Bert Karlsson att berätta hur det går till när han gör affärer, hur han gör när det dyker upp hinder på vägen. Hur han låtsas att inte veta om regler så långe ingen uttryckligen hänvisar till regelboken. Hur han lärde sig konsten att ”lobba” och att tala med journalister. Han gav exempel på hur det går till att organisera opinion. Den första kommentaren i lokaltidningen lever helt upp till Berts förväntningar: ”Det är väl gott att en driftig människa rustar upp Ursands camping och det är väl på tiden med Bert Karlsson vet man att det blir bra , men det är klart att det skall sättas käppar i hjulen man undrar hur dom tänker , visst lagar är till för att följas det förstår jag men att sånt skall ta en massa tid löjligt.” Inte heller ledarkommentaren behöver Bert Karlsson ducka för: ”Det borde en seriös byggherre ändå känna till …” För det är väl det sista Skara-Bert önskar bli kallat.

Det är en sak att försöka få ordning på Bert Karlsson. Lättare borde det vara att få höra vem av kommunens politiker eller tjänstemän som har bjudit Bert Karlsson på ”godis” på kommunens räkning. Eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.