Tankarna är på annat håll

Får påminna mig då och då att det är politiken i den egna kommunen jag skall ägna mig åt. Men jag har svårt att komma ifrån den internationella scenen. För mycket information finns inför kvällens EU-toppmöte. För stor är betydelsen av detta möte. Jag läser DER SPIEGEL, DIE ZEIT, SÜDDEUTSCHE ZEITUNG, jag läser engelska tidningar och som alltid NYTimes, till och med franska och spanska och italienska tidningar går att läsa med hjälp av Googles översättningsfunktion.

Såklart att Jonas Sjöstedt spelar roll – nu finns en representant som kan mäta sig med de stora drakarna, kan hålla jämna steg med Reinfeldt och Borg, är klart mera kunnig än Jan Björklund och Birgitta Ohlsson, minst lika kunnig som Carl B Hamilton och Marie Granlund. Då är det skojigt att försöka att hänga med, fast utvecklingen är minst sagt oroande.

Europortalen.se följer händelserna steg för steg, tillhandahåller också texten till femte utkastet till finanspakten, samt länkar som ansluter till EU-nämndens öppna möte i fredags.

Men o.k., jag får återvända ner på jorden, på onsdag är det kommunfullmäktige med en avskalad dagordning, föga upphetsande. Det kunde vara mera spänning om inte vissa frågor hindras från att komma med på dagordningen. Se t ex min fråga till kommunstyrelsens ordförande:

Fråga

till kommunstyrelsens ordförande

Vad är problemet?

För två år sedan, 2010-01-20, inkom en motion av Gunnar Lidell, Henrik Josten och Astrid Karlsson-Björkman med en kort bakgrundbeskrivning och följande förslag till beslut:

  • Kommunfullmäktige beslutar att initiera en utredning och granskning om huruvida förtroendevalda, anställda och/eller anlitade konsulter har orsakat Vänersborgs kommun skada i samband med ”projekt Arena Vänersborg”. Utredningen skall omfatta tiden från december 2006 till Arena Vänersborgs färdigställande.

Kommunfullmäktige beslutade 2010-02-10 att remittera motionen till kommunstyrelsen och barn- och ungdomsnämnden.

Barn- och ungdomsnämndens svar inkom till kommunstyrelsen 2011-09-22. ”Man ställer sig positiva till en ny utredning görs i enlighet med motionen …” står i kommunstyrelseförvaltningens skrivelse 2011-12-28.

Min fråga är:

Vad är det som hindrar kommunstyrelsens ordförande att låta ledamoten Lidells m.fl. motion gå vidare till ett beslut i kommunfullmäktige?

Lutz Rininsland

Vänsterpartiet                                                             2012-01-31

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.