Även om …. hur förhåller man sig?

Så småningom börjar det bli lättare att bestämma sig. 

Det tog en tid innan jag förstod alla nödvändiga förändringar och begränsningar. ”Inte jag!” var tanken. ”Bara lite, en kortare stund! och jag ska vara försiktigt!”

70+  är min enda diagnos, men efter att nu ha lyssnat tillräckligt många gånger, så inser jag uppmaningens tyngd.

Det jag inte längre spekulerar i är frågan om ”hur länge?”. Nu är det som det är och tids nog kommer signalen ”faran över”. Jag accepterar och börjar lära mig rätt förhållningssätt. 

Hittade ett citat ur en reservation som Vänsterpartiets Ulla Andersson skrev i betänkandet som riksdagen nu på fredag förmiddag debatterar och beslutar: ”Det bör också framhållas att företagen har ett eget ansvar. Många företag har drivits med låg soliditet och maximerad aktieutdelning, vilket lett till en orimlig ordning där risker och förluster socialiseras samtidigt som vinsterna förblir privata.”

Med andra ord: Visst kan vi vara eniga om att ”vi alla” ska ställa oss bakom nödvändiga beslut, men samtidigt finns ingen anledning att glömma våra olika uppfattningar i grundläggande frågor. Det vi påtalade som orättvisor innan Coronakrisen kommer att stå kvar när vi är genom. 

Det tycks mig vara det rätta sättet att förhålla sig. ”Slut upp” och visa att du tar ansvar. Men låt inte bli att påtala det som du anser bör ändras i grunden, låt inte heller bli att påkalla rättelser av enskilda mindre frågor om du anser att det behövs. 

Med detta sagt, kan jag fortsätta blogga kring spörsmål jag ser som viktiga, även om andra kan komma att anklaga mig för onödig gnällighet ”i dessa svåra tider”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.